Hae tästä blogista

Vaniljakreemipullat

Taikina:
5 dl maitoa
50 g hiivaa
2 kananmunaa
1 ½ dl sokeria
1 tl suolaa
1 rkl kardemummaa
1 l vehnäjauhoja
1 dl pehmeää voita

Täyte:
vaniljakreemijauhe
vettä

Lisää hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Lisää sekaan kananmuna, sokeri, suola ja kardemumma. Lisää puolet vehnäjauhoista ja alusta taikinaa. Anna taikinan kohota kaksinkertaiseksi liinan alla. Tee sillä aikaa täyte vaniljakreemijauheesta ja vedestä purkin ohjeen mukaisesti. Anna vetäytyä 10-15 min. ennen pursotusta. Alusta pullataikinaa ja tee siitä pyöreitä palloja leivinpaperin päälle. Kohota pullia vielä 10 minuuttia liinan alla. Paina sormella kohonneiden pullien keskusta alas ja sivele pullat kananmunalla. Pursota lopuksi vaniljakreemi pullien keskustaan ja paista 225 asteessa noin 10 min.

Vinkit: käytä huoneenlämpöisiä kananmunia.
Kypsä pulla on kevyt ja kumisee kun sitä koputtaa pohjaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti