Hae tästä blogista

Pirteä sitruuna-marenkitorttu


Taikina:
125 g voita
1 rkl sokeria
2,5 dl vehnäjauhoja
½ tl leivinjauhetta
1 keltuainen
1 rkl vettä

Täyte:
2,5 dlvettä
2 dl sokeria
2 sitruunan kuorta ja mehu
2 rkl perunajauhoja
3 keltuaista

Päällinen:
5 valkuaista
1,5 dl sokeria

Sekoita voi ja kuivat aineet keskenään. Lisää keltuainen ja vesi ja sekoita taikina tasaiseksi. Painele taikina vuokaan ja sen reunoille. Laita jääkaappiin kovettumaan. Voitele pohja kananmunalla ja pistele haarukalla. Paistaa pohjaa 200 asteessa noin 10 minuuttia folion kanssa ja 5min. ilman foliota.

Mittaa täytteen ainekset kattilaan ja kuumenna seos koko ajan hämmentäen kiehumispisteeseen asti. Ota kattila levyltä kun täyte on saonnit. Käädä jäähtynyt täyte pohjan päälle.

Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Lisää sokeria sekaan vähitellen. Pursota marenki täytteen päälle. Paista vielä 225 asteessa 5 minuuttia tai kunnes marenki on saanut väriä pintaan. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti