3 dl maitoa
30 g hiivaa
1 tl suolaa
1 dl sokeria
2 tl kardemummaa
1 kananmuna
9 dl erikoisvehnäjauhoja
75 g voita
täyte:
voita, kanelia ja sokeria
voiteluun kananmunaa
päälle raesokeria
Liuota hiivaa kädenlämpöiseen maitoon. Lisää joukkoon kaikki muut ainekset paitsi jauhot ja voi. Lisää jauhot vähitellen samalla alustaen taikinaa. Lisää pehmeä rasva alustamisen loppuvaiheessa. Anna taikinan kohota liinan alla kaksinkertaiseksi. Kaulitse taikinasta iso neliöinen levy. Voitele levy voilla ja ripottele päälle paljon kanelia ja sokeria. Kääri taikina rullalle ja leikkaa muutaman sentin paloja ja aseta ne leivinpaperille kohoamaan. Voitele kananmunalla juuri ennen paistamista ja ripottele päälle raesokeria. Paista 225 asteessa uunin keskitasolla noin 5-10 min.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti