Hae tästä blogista

Glögijuustokakku


Pohja:
250g pipareita
100g voita

Täyte:
1 dl sokeria
1 kananmuna
500g maustamatonta tuorejuustoa
2 dl kuohukermaa
1 tl kanelia ja piparkakkumaustetta
2 rkl vaniljasokeria
5 liivatelehteä
2 rkl kiehuvaa vettä

Päällinen:
3 dl glögiä
4 liivatelehteä

Koristeluun suklaalastuja

Murskaa piparit ja sulanut voi keskenään. Taputtele irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperin päälle. Laita liivatteet kylmään veteen likoamaan 10 min. Vatkaa sokeri ja munan keskenään kovaksi vaahdoksi. Sekoita mukaan tuorejuusto. Vatka kerma vaahdoksija lisää siihen mausteet.

Purista liivatteista ylimääräinen neste pois ja sekoita kiehuvaan veteen. Kaada liivateseos kermaan ja sekoita huolella. Yhdistä kermavaahto tuorejuustoseokseen. Kaada täyte piparipohjan päälle vuokaan. Tasoita pinta nuolijalla. Laita jääkaappiin hyytymään seuraavaan päivään.

Valmista glögikiille muutama tunti ennen tarjoilua, jotta se ehtii hyytyä. Liota liivatelehdet kylmässä vedessä 10 min. Kuumenna glögi kiehumispisteeseen ja lisää siihen puristetut liivatteet. Anna glögin jäähtyä ennen kuin lisäät sen kakun päälle ja laita koko kakku sitten jääkaappiin hyytymään ennen tarjoilua.  Poista irtopohjavuoka ja koristele kakku tummalla ja vaalealla suklaalastuilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti