Hae tästä blogista

Makeat ja suolaiset tuulihatut (40kpl)

Taikina:
100g voita
3dl vettä
2dl vehnäjauhoja
1/2 tl leivinjauhetta
3 kananmunaa

Mittaa vesi ja voi isoon kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi kunnes voi on sulanut.
Siirrä kattila pois liedeltä ja lisää mukaan jauhot. Sekoita kunnes taikina irtoaa kattilan reunoilta ja on paksumpaa. Lisää munat yksitellen vatkaten hyvin. Lisää lopuksi leivinjauhe.
Kaada massa pursotuspussiin (tähtityllä) ja pursota pieniä tuulihattuja pellille.
Paista uunin keskitasolla 200 asteessa noin 25 minuuttia kunnes pinta on kullankeltainen ja kuiva. Anna tuulihattujen jäähtyä ja halkaise ne sitten veitsellä kahtia. Tuulihatut on helpoin täyttää pursottamalla.

Vinkit: Huomioithan annoskoko, sillä massa kaksinkertaistuu paistuessa.
Älä avaa uunia kesken paiston, jotta tuulihatut eivät lässähdä.
Tuulihatut voi hyvin pakastaa ja käyttää myöhemminkin.

Suolainen täyte (40kpl):
125 g piparjuurituorejuustoa
100 g tuorejuustoa
120 g smetanaa
150g kylmäsavuporoa
1 pss ruohosipulia
pippuria

Pienennä poro ja ruohosipuli ja sekoita muut ainekset joukkoon.

Makea täyte (40kpl):
3 dl kuohukermaa
200 g sitruuna-limerahka
1/2 omena
2 tl sokeria
1 tl vaniljasokeria

Pienennä omena ja vaahdota kerma ja sekoita muut ainekset joukkoon.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti