Hae tästä blogista

Makea rahkapiirakka


Taikina:
2 1/2 dl maitoa
25 g hiivaa
3/4 dl sokeria
1 kananmuna
7-8 dl vehnäjauhoja
100g voita
ripaus suolaa

 Täyte:
2 prk rahkaa
2 dl kuohukermaa
2 dl sokeria
2 kananmunaa
2 tl vaniljasokeria
raparperia ja puolukoita
sitruunanmehua



Vatkaa kädenlämpöiseen maitoon hiiva sekä kerma, hiiva, sokeri, suola, kananmuna ja osa jauhoista.
Alusta taikinaan loppuosa jauhoista ja pehmeä voi.

Anna taikinan kohota lämpöisessä kaksinkertaiseksi.
Kauli taikina ohueksi levyksi ja painele vuokaan reunoille asti.

Kaada pohjalle raparperit ja puolukat.
Sekoita täyteaineet keskenään ja lisää marjojen päälle.
Paista uunissa 200 asteessa noin 30 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti