Hae tästä blogista

Suklaamousse


200g taloussuklaata
50g voita/margariinia
2 keltuaista
2 valkuaista
3dl kuohukermaa
tuoreita mustikoita/mansikoita/vadelmia sekä valkosuklaahippuja

Kuumenna suklaapalat ja voi miedolla lämmöllä kunnes seos on sulanut.
Erottele keltuaiset ja valkuaiset eri kulhoihin. Lisää keltuaiset suklaaseokseen yksitellen vatkaten, vaihda astia tarvittaessa isoon kulhoon ja anna jäähtyä. Vatkaa kerma ja valkuaiset omissa kulhoissaan vaahdoksi. Sekoita ne varovasti suklaaseokseen ja jaa valmis vaahto annosastioihin ja jätä hyytymään jääkaappiin muutamaksi tunniksi. Lisää juuri ennen tarjoilua pinnalle tuoreita marjoja sekä suklaahippuja.


Vinkit: Voit maustaa suklaaseosta esim. konjakilla.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti