Hae tästä blogista
Kuohkea suklaamoussekakku
pohja:
100g sokeria
150g sulatettua margariinia
2 kananmunaa
100g erikoisvehnäjauhoja
1tl leivinjauhetta
3rkl kaakaojauhetta
1tl vaniliinisokeria
100g valkosuklaata
Vaahdota munat ja lisää sokeri vähitellen mukaan joukkoon. Siivilöi kaikki kuivat aineet keskenään kulhossa ja lisää jauhot ja margariini vuorotellen taikinaa käännellen. Paloittele valkosuklaa hyvin pieniksi paloiksi ja sekoita taikinaan. Kaada massa voideltuun ja jauhotettuun irtopohjavuokaan ja tasoita pinta. Paista 170-180C noin 20-25 minuuttia kunnes taikina irtoaa reunoilta ja tuoksuu.
Anna jäähtyä vuoassa sillä välin kun teet täytteen.
täyte:
250g väh. 70% tummasuklaata
4 kananmunaa eroteltuna
1/2-1 appelsiinin mehu
Sulata tummasuklaa vesihauteessa, lisää joukkoon munankeltuaiset ja appelsiinin mehu. Vaahdota toisessa astiassa munanvalkuaiset kovaksi vaahdoksi ja lisää se parissa erässä suklaan joukkoon varovasti käännellen. Kaada suklaamousse kakun päälle, tasoita pinta ja laita jääkaappiin tiivistymään vaikka yön yli.
Vinkit:
Kakku on kypsää kun sen korkeimmalta kohdalta lävistettyyn tulitikkuun ei jää taikinaa.
Vuoraa irtopohjavuoan reunat voipaperilla ennen kuin kaadat moussen pohjan päälle. Siten saat helposti siistin ja ehjän pinnan kun irrtotat vuoan reunat pois.
Lisää appelsiinin raastettu kuori jos haluat enemmän makua tai lisää chilisuklaata jos haluat enemmän potkua.
Kakun koristeeksi sopii hyvin appelsiinin raastettua kuorta tai suklaarouhetta.
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti