Hae tästä blogista
Kuohkea sokerikakkupohja
4 kananmunaa
3dl sokeria
2dl vehnäjauhoja
2dl perunajauhoja
3tl leivinjauhetta
2tl vaniljasokeria
4 rkl vettä
Ota kananmunat aikaisemmin huoneenlämpöön. Voitele ja jauhota vuoka. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi isossa astiassa. Sekoita toisessa astiassa kaikki kuivat aineet keskenään ja lisää ne vaahtoon siivilän läpi varovasti nostellen nuolijalla. Jos/kun taikina tuntuu raskaalta niin lisää välillä vettä ja sitten taas jauhoseosta. Paista normiuunin alimmalla tasolla +175C tai kiertoilmauunin keskimmäisellä tasolla +155C noin 35min. Kokeile tulitikulla kakun keskeltä/korkeimmasta kohdasta jääkö siihen kiinni taikinaa, jos ei jää niin kakku on kypsä.
Vinkit:
- Kakku on lähestulkoon kypsä kun se tuoksuu
- Taikinasta tulee kuohkeampi kun lisäät sokeria vähitellen munavaahtoon
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti