Hae tästä blogista

Maukas jättihampurilainen



Jauhelihapihvit (2-3kpl):

400g jauhelihaa
1 kananmuna
3tl pihvimaustetta
1-2tl Thai Sweet Chili Sauce
0,5dl korppujauhoja

Lisuketäytteet sämpylän väliin (alhaalta ylöspäin):

kurkkua viipaleina
jääsalaattia
hampurilaiskastiketta/juustosiivu
jauhelihapihvi
juustosiivu
pihvitomaattia
paistettua pekonia
suikaloitua punasipulia
hampurilaiskastiketta

Ensimmäiseksi siirrä kananmuna ja jauheliha huoneenlämpöön odottamaan samalla kun pilkot lisukkeet valmiiksi. Sekoita jauhelimassan taikina ja jää kolmeen osaan. Muotoile osiosta käsissä ensin kiinteäksi palloksi ja sen jälkeen litteäksi vaikka leivinpaperin päälle odottamaan. Laita kuumalle pannulle voita/öljyä ja paista pihvit ja pekonit kullanruskeiksi. Mausta pihvit vasta kääntämisen jälkeen molemmin puolin suolalla ja pippurilla. Lämmitä sämpylöiden sisäpuolet pannulla tai laita ne mikroon. Kun olet kääntänyt pihvit niin voit aloittaa kokoamaan annosta valmiiksi. Sämpylät ja kastikkeen voi toki tehdä itsekin ja netissä varmasti löytyy hyviä ohjeita näihin. :) Mielestäni tähän sopisi hyvin esim. jokin majoneesipohjainen sinappikastike.

Vinkit: 

- Kostuta kädet vedellä niin jauhelihamassa pyörii paremmin käsissä
- Jos jauhelihamassa ei pysy koossa paistaessa, lisää korppujauhoja taikinaan sitomaan massaa
- Jos haluat tulisempia pihvejä, lisää esim. chilimaustetta ja sipulia massaan
- Juustosiivut/raaste voidaan lisätä jo massaan mukaan tai sitten vasta pihvin päälle

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti