Hae tästä blogista

Sydän prinsessakakku


pohja:
kuohkea sokerikakkupohja (katso ohje sivuilta)
kostutukseen 3-4dl laimennettua marjamehua tai maitoa

vaniljakreemin ohje:
4dl maitoa
1 vaniljatanko tai 3 tl vaniljasokeria
1,5 dl sokeria
3 keltuaista
0,5 dl maissitärkkelystä liuotettuna vesitilkkaan
25g voita

täyte:
alimmaiseen kerrokseen 4dl mansikkahilloa
toiseen kerrokseen vaniljakreemi +  2 dl vatkattua kermavaahtoa sekaisin

päälle:

2dl kermavaahtoa
3tl vaniljasokeria
1dl maitorahkaa
kuorrutukseen 600-700g punaista marsipaania ja ruusukoristeita

Leikkaa kakku kolmeen osaan. Muista pitää leipäveitsi vaakatasossa. Leikkaa vaikka ensin vähän reunoilta kakun ympäri ennen kuin leikkaat koko kerroksen irti. Aloita leikkaaminen päälimmäisestä kerroksesta. Laita alimmainen kerros tarjoiluastiaan ja kostuta eniten reunoilta, jotka ovat kovempia. Kostuta eniten kakkupohjien päälimmäisiä kerroksia, sillä alimmainen kerros kerää nestettä jo muista kerroksista.

Aloita kreemin valmistus kuumentamalla kattilassa maito, vaniljatanko ja sokeri koko ajan sekoittaen. Juuri ennen kiuhumista lisää nauhana rikotut keltuaiset joukkoon ja sen jälkeen liuotettu maissitärkkelys. Kiehauta ja paseraa siivilän läpi isoon astiaan. Lisää voi vasta tämän jälkeen. Jos käytät vaniljasokeria lisää se viimeisenä. Anna kreemin jäähtyä ja vatkaa kermavaahdon kovaksi. Lisää se jäähtyneeseen kreemiin. Täytä kakku hillolla sekä kreemi/kermavaahtoseoksella.

Vatkaa marsipaanin alle kermavaahto/maitorahka/vaniljasokeriseos ja kokoa se niin että kakun keskelle tulee enemmän vaahtoa jos haluat että kakku näyttää pyöreämmältä valmiina. Aloita marsipaanin käsittely ensin pehmittämällä massaa käsissä ja tekemällä siitä yksi iso pallo. Tämän jälkeen litistä se alustalla ja  aloita kaulimaan siitä 2,5mm ohutta. Käytä tomusokeria, jotta massa ei jää kiinni alustaan tai käsiin. Siirrä taikina kaulimen avulla kakun päälle ja tiivistä reunat. Leikkaa ylimääräiset reunat veitsellä pois. Laita päälle koristeet (katso marsipaaniruusun ohje sivuilta) ja sirottele valmiin kakun päälle vähän tomusokeria.

Vinkit:

Kostuta ylempikerros vasta kun olet siirtänyt sen pohjan päälle, jotta se ei hajoa käsiin.

Vatkattu kermavaahto on valmista kun pystyt kääntämään kulhon ylösalaisin.

Jos sinulla ei ole sopivaa tarjoiluastiaa niin vuoraa pahvipala/leikkuulauta foliopaperilla. Folion saat pysymään laudan takapuolella kun käytät apuna maalarinteippiä.

Jos et välitä makeasta niin käytä marsipaanin tilalla mantelimassaa ja hillon tilalla marjoja.

Voit tehdä kakun ilman päällistä valmiiksi edellisenä iltana ja antaa makujen ja kosteuden imeytyä paremmin pohjaan.

Marsipaani kannattaa laittaa päälle vasta juhlapäivänä, koska se sulaa ja pehmenee helposti jos päällinen on saa kosteutta jääkaapissa. Jos teet koko kakun edellisenä päivänä valmiiksi niin laita ehdottomasti jääkaappiin ilmatiiviiseen astiaan, jotta marsipaani ei sula. Kovemman päällisen saat sokerimassasta tai marsipaanin ja sokerimassan sekoituksesta.

1 kommentti:

  1. Näyttää hyvältä ja varmasti on myös näkönsä makunen. :)

    VastaaPoista