Hae tästä blogista
Gluteeniton mustikkatäytekakku
Pohja:
3 kananmunaa
2dl sokeria
2dl gluteenittomia jauhoja
1dl perunajauhoja
2tl leivinjauhetta
1tl vaniljasokeria
3 rkl vettä
Täyte:
2 prk mustikka-vadelma Bona
2dl kuohukermaa hyla
Päälle:
3dl mustikoita
3dl kuohukermaa hyla + 1dl sokeria
Ota kananmunat aikaisemmin huoneenlämpöön. Voitele ja jauhota vuoka. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi isossa astiassa. Sekoita toisessa astiassa kaikki kuivat aineet keskenään ja lisää ne vaahtoon siivilän läpi varovasti nostellen nuolijalla. Jos/kun taikina tuntuu raskaalta niin lisää välillä vettä ja sitten taas jauhoseosta. Paista normiuunin alimmalla tasolla +175C noin 35-40 min. Kokeile tulitikulla kakun keskeltä/korkeimmasta kohdasta jääkö siihen kiinni taikinaa, jos ei jää niin kakku on kypsä.
Leikkaa jäähtynyt kakkupohja kolmeen osaan ja kostuta vesi-sokeriseoksella. Lisää 1 prk Bonaa ja puolet kermavaahdosta ensimmäisen levyn päälle vuokaan. Nosta keskimmäinen levy paikoilleen, kostuta ja levitä sen päälle toinen purkki Bonaa ja loput kermavaahdosta. Nosta päällimmäiseksi pohjalevy ja kostuta.
Kuorrutusta varten vatkaa kerma ja sokeri vaahdoksi. Levitä kakun päälle kermavaahtoa ja pursota päälle ja reunoille loput kermavaahdosta. Levitä mustikat kakun päälle ja laita hetkeksi jääkaappiin jähmettymään.
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti