200g tummaa suklaata
lämpömittari
Suklaan temperointi:
Paloittele 100g suklaasta kulhoon ja sulata se vesihöyryssä ensin 48 asteiseksi. Ota astia pois vesihauteesta ja lisää loput suklaat. Jäähdytä sekoitellen suklaa kylmävesihauteessa 28 asteiseksi. Tämän jälkeen kuumenna seos taas 31-32 asteiseksi vesihöyryssä. Käytä massa heti tai säilytä suklaamassa viimeisessä tavoitelämpötilassa välillä kuumentaen vesihauteessa tai mikroa apua käyttäen.
Lisää temperoinnin jälkeen massa pursotinpussiin tai pakastepussiin ja taiteile leivinpaperin päälle suklaakoristeita mielesi mukaan. Laita jääkaappiin tai pakkaseen kovettumaan ennen käyttöä.
Vinkit: Ole varovainen ettei lukema missään vaiheessa ylitä 50 astetta.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti