Hae tästä blogista

Merisuolatoffeet


2 ½ dl kuohukermaa
75 g kondensoitua maitoa
½ tl merisuolaa
½ dl vettä
300g vaalea siirappia
200g sokeria
50g pehmeää voita
pinnalle merisuolaa

Sekoita kerma, maito ja suola kattilassa ja kuumenna seosta. Sekoita vesi, siirappi ja sokeri toiseen kattilaan ja kuumenna kiehuvaksi. Keitä seosta kunnes se on 121 asteista ja lisää sitten voi sekaan ja lämmin kermaseos. Seos kiehuu ja roiskuu jäähtyessään. Keitä massaa pohjaa myöten sekoittaen kunnes seos on 118 asteista ja väriltään vaalean ruskeaa. Kaada seos silikoniseen tähtivuokaan, mutta älä kaavi kattilan pohjaa. Anna toffeemassan jäähtyä huoneenlämmössä väh. 4h/mielellään yön yli. Ripottele pinnalle merisuolaa. Toffee säilyy korkeintaan 2 viikkoa huoneenlämmössä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti