Hae tästä blogista

Tuorepasta




Taikina
5 dl durumvehnäjauhoja
5 kpl kananmunia
1/2 tl suolaa

Mittaa jauhot pöydälle ja tee seoksen keskelle aukko, johon lisäät kananmunat ja suolan. Riko haarukalla kananmunien rakenne rikki ja sekoita keskeltä reunoille päin jauhoja mukaan kunnes taikina on kiinteää. Tee taikinasta pallo, jota alustat noin 10 minuuttia. Anna taikinan levätä 15 minuuttia ja toista sama alustus uudestaan. Jaa taikina kolmeen osaan ja jätä lepäämään 15 minuutiksi. Tee mahdollisimman ohut taikina joko pastakoneella tai kaulinta käyttäen. Leikkaa haluamasi muotoon esim. nauhapastaa ja nosta kuivumaan irralleen toisistaan tai tee muotilla paloja täytettyä pastaa varten.

Täyte:
150g vuohenjuustoa
1-2 valkosipulin kynttä
200g  ilmakuivattua kinkkua
basilikan lehtiä
loraus oliiviöljyä
pippuria

Leikkaa täyteaineet pieneksi ja sekoita kaikki ainekset keskenään tasaiseksi massaksi. Tarkista maku. Annostele täytettä keskelle palaa ja kostuta reunoja vähän vedellä ja taivuta/painele haluttuun muotoon. Varmista että reunat ovat tiukasti yhdessä. Paista runsaasti suolatussa vedessä noin 15 minuuttia kunnes pasta on al dente. Valuta pasta hyvin ettei se jää vetiseksi.

Vinkit:
Varo ettet riko jauhovallia liian aikaisin ettei kananmunat leviä pitkin pöytää.
Käytä taikina heti tai käytä viikon sisällä.
Munattoman version saat korvaamalla kananmunat noin 1,5 dl vettä.
Tarjoile parmesaanijuuston ja öljy-basilikakastikkeen kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti