Hae tästä blogista
Kinkkuvoileipäkakku (10hlö)
Pohja:
18kpl täysjyvaviljapaahtoleipiä
maitoa
folioita
tuorekelmua
maalarinteippiä
Täyte:
2pkt maustettua tuorejuustoa
1pkt maustamatonta tuorejuustoa
2kpl paprikoita
500g (savu)kinkkusuikaleita
pippuria
paprikamaustetta
Päällystevaihtoehtoja:
viinirypäleitä
kirsikkatomaattia
retiisiä
paprikakuutioita
kurkkukuutioita
ohuita kinkkurullia
reunoille persiljaa
Tee kakulle alusta esim. levystä/leikkuulaudasta ja vuoraa se foliolla ja kiinnitä maalarinteipillä päät takapuolelle. Leikkaa paahtoleivän viipaleista kannat pois ja yritä tehdä kaikista paloista samankokoisia. Kokoa alustalla tuorekelmun sisään 6 viipaleesta (2+2+2) yksi kerros eli yhteensä tulee 3 leipäkerrosta. Kostuta ennen täytteen laittoa jokainen leipäkerros maidolla ainakin reunoilta.
Silppua ensin kaikki täytteet esim. sauvasekoittimella niin että koko aines on yhtä massaa ennen kuin sekoitat sen tuorejuuston sekaan. Mausta massa. Levitä 1/3osa per leipäkerros. Jätä ulkokuori vielä ilman massaa ja laita vetäytymään jääkaappiin tuorekelmun sisään, joka pitää muut jääkaapin maut erillään kakusta. Leikkaa päällysteet etukäteen valmiiksi niin se helpottaa kakun kokoamista. Vuoraa ulkokuori ja sivut massalla juuri ennen tarjoilua, koristele sivut persiljalla, laita haluamasi päällysteet kakkuun.
Vinkit:
Päälimmäiset leipäkerrokset tarvitsevat enemmän kostutusta kuin alimmaiset (tunnustele käsin).
Anna makujen ihmeytyä voileipäkakkuun yhden yön ajan ja tee vasta seuraavana päivänä ulkokuori juuri ennen tarjoilua.
Kakun pinnasta tulee tasaisempi kun laitat leikkuulaudan tuorekelmusetin päälle jääkaappiin vetäytymään.
Mitä värikkäämpi kirjo kakussa sitä enemmän se herättää ruokahalua.
Isomman kakun saat kun lisäät enemmän kerroksia ylöspäin tai levennät kakkua 12palaa per kerros.
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti