Hae tästä blogista

Pasta carbonara (3-4 annosta)


1 punasipuli/sipuli
1 valkosipulin kynsi
100-150g suikaloitua pekonia
400g jauhelihaa
3 keltuaista
2dl kermaa
100g raastettua juustoa
1tl sokeria
4tl mustapippuria

400g tagliatelle/spagettia
runsaasti suolaa


Kuullota sipulit nokareessa voita/öljyä ja lisää pekoni ja jauheliha. Mausta jauheliha ja yhdistä joukkoon keltuais/kerma/juustoseos. Keitä pasta runsaassa vedessä, jossa on paljon suolaa, kunnes ovat lähes kypsiä (al dente). Poista vesi ja lisää kattilaan muut ainekset ja kääntele ympäri kunnes kaikki ovat sekaisin keskenään. Tarkista maku. Annoksen päälle raastettua parmesanjuustoa.

Vinkit:
Suolaa on tarpeeksi keitinvedessä kun se sakeutuu.

Lisää pastan joukkoon keitinveden poistettua oliiviöljyä, jotta pasta pysyy erillään eikä tule tahmeaksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti