Hae tästä blogista

Uunilohi






iso kirjolohifilee
ripaus suolaa
1 dl korppujauhoja
0,5 dl piparkakkumaustetta
1 prk creme bonjour pippurisekoitus

Ota kala huoneenlämpöön ja poista kalan ruodot pinseteillä. Ripottele lohen pinnalle murskattua suolaa, jonka jälkeen sivelet lohen pinnan creme bonjourilla. Sekoita jauhot keskenään ja ripottele viimeiseksi kalan päälle ennen kuin se menee uuniin. Paista uunin keskitasolla normiuunissa 200C tai kiertoilmauunissa 175C n. 30-40 minuuttia. Leikkaa annospaloihin ja tarjoa uusien perunoiden sekä raikkaan vihersalaatin kera.


Vinkit:
Ruodot löydät helposti tunnustelemalla sormin kalaa. Yleensä ruodot ovat kalan paksuimmassa kohdassa.

Voit myös kypsentää kalan grillissä, jolloin kääri lohi folion sisään ettei se pala ja kuivu.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti