Hae tästä blogista

Jääprinsessakakku


Pohjan ohje löytyy kakkupohja osiosta.

Kostuta kakkupohjavälit vaniljasokeri-maidolla.

Täyte:
1 pkt tuorejuustoa
100 g maitosuklaata maustettu mustikalla
2 dl kuohukermaa
3 kpl liivatetta

Sulata suklaa vesihauteessa. Liota liivatteita kylmässä vedessä n. 5 minuuttia. Vaahdota kerma kovaksi vaahdoksi. Lisää notkistettu tuorejuuston sekaan liivatteet ja sulatettu suklaa.
Lisää sekaan varovasti nostellen vaahdotettu kerma.

Sokerikreemi:
125 g voita
4 dl tomusokeria
1 rkl vettä
1 tl vaniljasokeria

Notkista voi sähkövatkaimella ja lisää sokerit vähitellen ja lopuksi vesi.
Lisää kreemi täytekakun ja sokerimassan väliin tasoittamaan pintaa.

Kuorrutus:
500 g valkoista sokerimassaa
värjäys tilkalla sinistä pastaväriä
hopeaa pulveria

Muotoile sokerimassaa käsissä, jotta se pehmenee. Käytä leivonta-alustaa tai laita pöydälle tomusokeria ja kaulitse massasta tarpeeksi iso levy kakun kokoon nähden. Nosta käsivarsien avulla levy keskelle kakkua ja tasoita pinnat käsin taputtelemalla tai tähän tarkoitetulla lastalla.

Koristeet:
valkoista sokerimassaa
värjäys eri pastaväreillä

Koristeet on tehty käsin sokerimassaa värjäten eri pastaväreillä.
Muista liimata koristeet hyvin kiinni kakun pintaan elintarvikeliimalla, jota myydään leivontakaupoissa.

Vinkit:
Voit tehdä hyvin kakkukoristeet jo aikaisemmin valmiiksi, mutta laita ne kakun päälle vasta juuri ennen tarjoilua, jotta ne eivät ala sulamaan.
Kakkupohjan voi täyttää edellisenä iltana ja antaa mehevöityä jääkaapissa yön yli. Kreemiä on saatavilla myös valmisjauheena, johon lisätään vain vesi.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti