Hae tästä blogista

Hasselpähkinämousse (4kpl)


50g nougat
50g maitosuklaata
2 dl vispikermaa
2 kanamunan keltuaista
1/4 dl vettä
2 rkl sokeria

Sulata nougat ja suklaa vesihauteessa. Vatkaa kerma kovaksi vaahdoksi.
Kiehauta vesi ja sokeri kattilassa ja hämmennä kunnes sokeri on imeytynyt veteen. Erottele kananmunan keltuaiset isoon kulhoon ja lisää vesi-sokeriliuos ohuena nauhana sekaan samalla vatkaten sähkövatkaimella kunnes seos on vaahtoutunut. Lisää mukaan sulatetut suklaat ja kermavaahto. Jaa annosvuokiin ja laita kylmään vähintään 1h.

50g hasselpähkinöitä
hitusen verran munan valkuaista
ripaus suolaa ja sokeria

Paahda hasselpähkinät uunin ylätasolla 250 asteessa noin 5 minuuttia.
Kaada pähkinät keittiöpyyhkeen sisään ja pyörittele kunnes kuori on irronnut. Annan hetken jäähtyä. Sekoita pähkinät kulhossa munanvalkuaisen kanssa ja mausta. Laita pähkinät takaisin uunin ylätasolle kunnes pinta on saanut kullanruskean värin. Anna jäähtyä ja koristele annokset.






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti